Jdi na obsah Jdi na menu
 


Události 2012

 

SOBOTA 14.1. 2012  VÝROČNÍ VALNÁ HROMADA

Tak jako každý rok, tak i letos první akcí hasičů ve vepříkově byla VVH, která se konala v sobotu 14. ledna. Od 14 hodin se sešlo všech 13 dětí a zhodnotily činnost v roce 2011 a plány na rok 2012. S činností vedoucích dětí se rozloučily Veronika Beránková a Kateřina Průšová. Novými vedoucími mládeže se staly Markéta a Zuzana Krumlovi. Od 18 hodin se sešlo 41 dospělých hasičů z 61. Jako hosté přijali pozvání p. Josef Kolář starosta okrsku č.2 a starosta obce Vepříkov p. Petr Bárta. Stejně jako u dětí proběhlo zhodnocení roku 2011 a plány na rok 2012. Ve funkci starosty SDH skončil ing. Jaroslav Stehno, jako velitel skončil Vlastimil Beránek a jako hospodář skončil p. Jaroslav Průša st. a tak musely proběhnout doplňující volby do výboru SDH. Všem, kteří skončili ve svých funkcích za jejich činnost děkujeme. Na závěr se podávalo občerstvení (guláš s chlebem a rohlíkem ) a následovala volná zábava. 

PÁTEK 27.1. 2012  HASIČSKÝ BÁL

Nad Vepříkovem se pomalu stmívá ale spousta lidí se spát ještě zdaleka nechystá. Ba naopak. K místním obyvatelům se sjíždějí příbuzní a známí ze všech možných koutů našeho kraje. V pátek 27. ledna se totiž v obci pořádala nejnavštěvovanější akce - hasičský bál! A že je o něj zájem se jen potvrdilo. Sjelo se sem přibližně 220 milovníků tance a dobré hudby. A že měli návštěvníci vytříbený vkus se jen potvrdilo. Celý večer totiž protančili s hasičskou kapelou BOŽEJÁCI. Muzikanti se do Vepříkova každoročně těší, hlavně na šenkýřku, samozřejmě na stole, v podání jednoho z místních hasičů a hostinské. Večer také zpestřilo vystoupení stepařek z Chotěboře, kterým patří obrovská pochvala za jejich hbité nožky a také poděkování za oživení akce. O tom, že by se hasiči nesoustředili na výzdobu či tombolu, nemůže být řeč. Každým rokem to zde vypadá jako v hasičské zbrojnici, všude samá hadice, hasičské dresy a rozhodně nechyběla ta pravá hasičská vlajka. A tombola? Jednoduše - díky sponzorům za jejich báječné ceny! Hodně lidem totiž udělaly radost a také spravily chutě. Výherci si odnášeli uzené (přibližně 30ti kilové) selátko, zdravý koš plný ovoce a zeleniny, něco na zub v podání dortu a řezů, rekreační pobyt, dřevo na topení a k výbavě domácnosti přispěl konferenční stolek. Kdo měl tedy štěstí, nebyl určitě zklamaný. Celkově bylo připraveno 300 přímích výher a 25 cen bylo v půlnočním slosování. Po tombole zábava pokračovala v plném proudu. Až po čtvrté hodině ranní se na vepříkovském sále zhaslo poslední světlo. Ještě jednou děkujeme všem pořadatelům, organizátorům, kapele, sponzorům, všem kteří něco darovali do tomboly ale hlavně návštěvníkům, kteří nám stále zachovávají přízeň a podporují tak místní hasičský sbor!

SOBOTA 28.1. 2012  DĚTSKÝ KARNEVAL

A ve Vepříkově to stále žije! Hned po hasičském bále, tedy v sobotu 28. ledna se zde pořádal maškarní karneval pro děti. Perfektní účast asi 50 dětí s rodiči a prarodiči potvrdila, že se sem děti těšily. Jedna princezna vedle druhé, klaun, víla a spousta jiných známých perfektně udělaných masek řádilo od 14 hodiny na sále. Připraven byl pestrý program. Soutěže, taneček a sladkosti k mlsání. Děti se vyřádily a domů se rozcházely kolem 17 hodiny. Vepříkov tedy zažil pestrý víkend. Ale pořadatelé se těší na další akce, kterých v této malé vesničce není málo. Ne nadarmo se jí proto přezdívá Oslavany!

SOBOTA 25.2. 2012  MASOPUSTNÍ PRŮVOD

Od hasičského bálu neuplynul ještě ani měsíc a ve Vepříkově se konala další velmi oblíbená akce - Masopustní průvod. 25.2. se na sále místního kulturního domu začalo svítit okolo 6 hodiny ranní. Pomalu se sem scházeli rozespalí nadšenci a komici. V půl 7 již byl sál plně na nohou. Masky se zdobily, líčily a ladily se poslední nedostatky. Okolo 7 hodiny se všichni sešli před hospodou, kde popřál starosta obce p. Bárta všem maskám hodně sil a nakázal pořádný rej! A tak se také stalo. Začalo se na samotě. Masky řádily, tančily, kominíci každému vymetli komín a začernili tváře. Každý si zatančil s prověřenými tanečníky, poté na ně čekala mobilní jatky, ve kterých řezníci provedli kompletní zabijačku. V každém domě byli velice vstřícní a pohostinní. Nechyběly pravé masopustní koláčky, výborné buchtičky a tak dále. Nakonec masky každý pohostil buď  domácí slivovičkou, nebo jinou dobrou kořaličkou. Počasí pořadatelům opravdu přálo! V odpoledních hodinách se průvod díky slunci, na které tak dlouho čekáme, rozrostl. Spousta příznivců dobré nálady se procházelo po vsi společně s maskami. Kolem 17 hodiny se všichni přesunuli před hospodu, kde proběhla pravá zabijačka, tentokrát se samozřejmě zabíjel medvěd. Poté dobrá nálada pokračovala na sále. Navštívili nás kamarádi s kytarami, kteří brnkali až do ranních hodin. Děkujeme všem zúčastněným maskám, pomocníkům v kuchyni, kteří zajistili kompletní servis v podobě výtečné knedlíčkové polévky a gulášku. Samozřejmě všem, kteří přiložiliruku k dílu. Za dva roky opět na shledanou!

SOBOTA 3.3. 2012  MEZINÁRODNÍ DEN ŽEN

Oslava mezinárodního dne žen patří mezi další kulturní akci ve Vepříkově. I letos tomu tedy nemohlo být jinak. Akce se opět vydařila! V sobotu 3. března se na sále kulturního domu sešlo přibližně 110 žen, které se přišly pobavit. Ženy si pochutnaly na chlebíčku a ke kávě dostaly zákusky. Celý večer se o ně starala parta mužů, kteří svoji roli vzali velice vážně. Poctivě roznášeli a doplňovali vše, co dámám zrovna chybělo. A co by to bylo za akci, kdyby si z ní místní neudělali legraci. Tentokrát byla na programu taneční show. Místní hasiči - muži se převlékli za známé dvojice českého i zahraničního showbyznysu a zatančili čtyři tance. K vidění byl twist, tango, rock and roll a završilo to labutí jezero. Nakonec se také představil taneční sbor Vepřenky, který zatančil kankán. Mnohé dámy neudržely slzy smíchu. Od té doby zábava pokračovala na plné otačky. K poslechu a tanci hrálo duo Slávek Kubát a Míša Trtíková. Celý večer platila dámská volenka a tak toho místní občanky náruživě využily. Tančilo se až do brzkých ranních hodin. Děkujeme všem pořadatelům, tanečníkům, pomocníkům, ale hlavně ženám! Nejen za návštěvu, ale zejména za jejich trpělivost, pochopení a pomoc při všech akcích ve Vepříkově. Těšíme se na příští MDŽ. 

Odkaz na video MDŽ 2012 - Když vepříkov tančí

 http://www.youtube.com/user/thomas333vep?feature=watch

STŘEDA 21.3. 2012  ZLATÝ ERB

Ve středu 21. března, byla v krajském úřadě v Jihlavě vyhlášená soutěž ,, ZLATÝ ERB 2012 " , o nejlepší internetové stránky sborů dobrovolných hasičů. SDH Vepříkov se po loňském úspěchu ( 2. místě ) přihlásilo i letos a mazi 22 přihlášenými sbory z celého kraje Vysočina jsme obsadili krásné 9. místo. Všem za podporu děkujeme. Celkové výsledky najdete na internetových stránkách www.dh vysočina .

SOBOTA 24.3. 2012  VEPŘÍKOVSKÝ MARIÁŠ

I letošní jaro zahájil ve Vepříkově turnaj v mariáši. Už od čtvrtka to v místním hostinci vonělo, jako v řeznictví. Všude samá jitrnička, klobáska, jelítko,tlačenka atak dále. A v sobotu 24. března to vypuklo. Konalo se zde 1. kolo již 13. ročníku Vepříkovského mariáše. Účast byla velice hojná, což jsme kvůli pěknému počasí ani nečekali. Sjelo se sem 68 milovníků této karetní hry. Ke snídani si hráči pochutnávali na prdelačce, samozřejmě také domácí výroby. Po druhém kole dostal každý poctivý hospodský guláš a po ukončení čtvrtého kola se skoro všichni na cestu ještě posilnili další porcí prdelové polévky. Všichni hráli jako o život, avšak vítěz může být jen jeden. Tím se stal pan Ladislav Kučera s celkovým počtem 134 Kč. na druhém místě se umístil pan Josef Halík s celkovým počtem 132,40 Kč a třetí příčku obsadil pan Zdeněk Koreček s 132,30 Kč. Vepříkovákům se moc nevedlo a nejlépe se umístil pan Josef Piskač, který skončil na krásném 26. místě. (snad na podzim se jim povede lépe) Všichni si domů odnášeli pochoutky ze zabíjačky dvou prasátek, ale také brambory, či med a obilí. všem opět patří obrovské poděkování za nasazení, pomoc, ale také přípravu a úklid. Na podzimním kole 13. ročníku se opět těší SDH Vepříkov. 

SOBOTA 12.5. 2012  OKRSKOVÁ SOUTĚŽ V UHELNÉ PŘÍBRAMI

V letošní roce se Okrsková soutěž , Okrsku č.2. , v požárním sportu konala v sobotu 12. května v Uhelné Příbrami, u příležitosti 110 výročí založení tamního sboru. Oslavy tohoto výročí začaly už v 9 hodin v místní Sokolovně, kde se konala slavnostní schůze, na které hasiči z Uhelné Příbrami přebrali od starosty Městyse slavnostní prapor, který byl následně vysvěcen. Slavnostní schůze se zúčastnilo mnoho pozvaných hostů. Od 14 hodin začala samotná Okrsková soutěž . Soutěžilo se jako vždy ve čtyřech kategoriích a hasiči z Vepříkova se zúčastnili ve dvou kategoriích. Ženy starší, které obsadily 4. místo a muži starší, taktéž čtvrtí. Počasí bylo chladné, ale naštěstí nepršelo a tak se soutěž vydařila. Všem za reprezentaci SDH Vepříkov  v Okrskové soutěži v Uhelné Příbrami děkuji.

SDH VEPŘÍKOV REPREZENTOVALI:

Rozhodčí:  Kvasil František, Stehno Jaroslav

Ženy starší: Vavřičková Pavlína, Čápová Dagmar, Málková Marie, Pleskačová Lucka, Štěpánková Blanka, Krumlová Markéta, Krumlová Zuzana

Muži starší:  Trtík Jiří, Pleskač Michal, Stehno Kamil, Špitálník Jiří, Čáp Jakub, Holub Martin, Piskač Jiří

PÁTEK 18.5. 2012  DIVADELNÍ PŘEDSTAVENÍ ,, NEBESKÁ KOMISE"

Páteční večer 18. května od 20 hodin ve Vepříkově patřil ochotnickému divadelnímu spolku Jen Tak z Havlíčkové Borové. Ochotníci k nám přivezli představení NEBESKÁ KOMISE na motivy hry České nebe od Járy Cimrmana. Po váhavém očekávání se večer naprosto vydařil. Sešlo se necelých 80 diváků. Večer probíhal v naprosté harmonii a legraci. Vtipné představení zakončil obrovský aplaus, u některých i ve stoje. Děkuji paní Tonarové, režisérce celého spolku, za nabídku představení a doufám že jsme se s šikovnými herci neviděli naposled. Zároveň také děkuji hlavně návštěvníkům, divákům, kteří svými nemalými příspěvky podpořili tento divadelní spolek! Věřím, že při příštím představení bude sál opět takto naplněný a možná i více. Opravdu to stojí za to!  

SOBOTA 9.6. 2012  DĚTSKÝ POHÁR

V sobotu 9. června se ve Vepříkově od 13 hodin konal Dětský pohár v požárním útoku. Dopoledne trochu pršelo a tak jsme čekaly jak to dopadne. Naštěstí se vyčasilo a tak vše proběhlo v naprostém pořádku. Na startu se představilo 15 družstev, 10 v kategorii děti mladší a 5 v kategorii děti starší a jedno družstvo přípravka z Vísky, které startovalo mimo soutěž, ale tito caparti sklidili největší potlesk. Mezi dětmi mladšími zvítězil Veselý Žďár A. Vepříkov obsadil 2. místo. Mezi dětmi staršími vyhrála Uhelná Příbram a Vepříkov obsadil 5. místo.

Celkové výsledky:

Děti mladší: 1. Veselý Žďár A 20,08 s. 2. Vepříkov 20,89 s. 3. Sobiňov B 24,50 s. 4. Uhelná Příbram 24,84 s. 5. Chotěboř 26,28 s. 6. Ždírec nad Doubravou 28,16 s. 7. Sobiňov A 28,77 s. 8. Malčín 29,79 s. 9. Veselý Žďár B 39,31 s. 10. Víska 55,92 s.

Děti starší: 1. Uhelná Příbram 23,79 s. 2. Malčín 25,14 s. 3. Sobiňov 39,59 s. 4. Veselý Žďár NP 5. Vepříkov NP

SOBOTA 9.6. 2012  POHÁR STAROSTY OBCE A MEMORIÁL M. ZADRAŽILA (noční)

V sobotu 9. června se ještě nekončilo. Po krátké pauze se od 19 hodin konal Pohár starosty obce Vepříkov a Memoriál Milana Zadražila v požárním útoku. Na nástupu soutěžící přivítal starosta obce Vepříkov p. Petr Bárta. Potom už mohlo všechno začít. Jako první soutěžili muži o Pohár starosty obce, kterých se zúčastnilo 13 družstev. Prví místo obsadilo domácí družstvo mladších kluků Vepříkov A a tím pádem pohár zůstal doma. Vepříkov B skončil na 5. místě. Po mužích a po přesunu terčů nastoupily ženy, kterých se přihlásilo 6 družstev. První skončily ženy z Jiříkova a Vepříkov obsadil 4. místo. Po krátké pauze na doplnění vody už za umělého osvětlení pokračoval program Memoriálem M. Zadražila, kde soutěžili muži i ženy dohromady na dvě béčka a ženám se od výsledného času odečítaly 2 vteřiny. Vítězem se stali muži z Jitkova, druzí skončili muži z Petrovic A a třetí muži z Petrovic B. Na závěr byla připravena pivní štafeta, které se zúčastnilo 8 týmů. Poté už jen proběhlo vyhlášení vítězů a kolem druhé ráno ukončení programu. Počasí se vydařilo, i když bylo chladněji, ale nepršelo. Všem zúčastněným, za přípravu a bezproblémový průběh obou náročných akcí patří dík.

Celkové výsledky:

Pohár starosty muži: 1. Vepříkov A 17,90 s. 2. Petrovice A 18,43 s. 3. Ostružno 19,48 s. 4. Petrovice B 21,12 s. 5. Vepříkov B 22,15 s. 6. Jitkov 22,37 s. 7. Tis 22,92 s. 8. Uhelná Příbram 26,12 s. 9. Víska 31,50 s. 10. Sobiňov A 33,34 s. 11. Nová Ves 39,93 s. 12. Sobiňov B 46,42 s. 13. Česká Bělá NP

Pohár starosty ženy: 1. Jiříkov 22,33 s. 2. Uhelná Příbram 23,87 s. 3. Česká Bělá 24,55 s. 4. Vepříkov 29,27 s. 5. Sobiňov NP 6. Tis NP

Memoriál M. Zadražila: 1. Jitkov 16,89 s. 2. Petrovice A 17,42 s. 3. Petrovice B 18,34 s. 4. Tis 20,73 s. 5. Česká Bělá 21,36 s. 6. Vepříkov A 22,66 s. 7. Uhelná Příbram 24,39 s. 8. Jiříkov - ženy 25,57 s. 9. Tis - ženy 25,89 s. 10. Vepříkov - ženy 27,51 s. 11. Sobiňov A 27,58 s. 12. Nová Ves 34,11 s. 13. Uhelná Příbram - ženy 34,46 s. 14. Sobiňov - ženy 36,65 s. 15. Sobiňov B 41,50 s. 16. Česká Bělá - ženy NP. 17. Ostružno NP. 18. Vepříkov B NP. 19. Víska NP.  

SOBOTA 23.6. 2012  NOČNÍ TURNAJ V NOHEJBALE

V sobotu 13. června 2012 se na místním hřišti s umělým povrchem konal 8. ročník nohejbalového turnaje trojic a po dobré skušenosti z loňského roku, podruhé noční. V 18 hodin začala prezentace, kde se přihlásilo( nad naše očekávání) 20 družstev. V 19 hodin se po nástupu začalo hrát. Družstva byla rozlosována do 4 pětičlených skupin, kde se hrálo systémem každý s každým a postupovaly dva týmy z každé skupiny do play off. Po odehrání 48 zápasů na dvou hřištích, bylo před 3 hodinou ranní rozhodnuto. Vítězem se stala Dolní Krupá, na druhém místě skončilo Hlinsko, na třetím místě byla Olešnice a čtvrté skončilo Ostružno. Bylo nádherné letní počasí a tak i diváků přišlo dost. Turnaj měl spád a tak dík patří jak hráčům tak i pořadatelům za přípravu a průběh turnaje.

Celkové výsledky: 1. Dolní Krupá, 2. Hlinsko, 3. Olešnice, 4. Ostružno, 5. Jilem C, 6. Podmoky, 7. Jilem A, 8. Vepříkov, 9. Jiříkov 1, 10. Spideři, 11, Miřátky, 12. Jilem FŇ, 13. Jiříkov 2, 14. Zabijáci hadů, 15. Knyk, 16. Tis, 17. Hovada, 18. Vylitiny, 19. Mistři 2012, 20. Masokombinát.

ČTVRTEK 5.7. 2012  TOUR DE VEPŘÍKOV

Ani první letní svátky ve Vepříkově nebyly v klidu. 5. července 2012 se zde jel již 4. ročník cyklistické vyjížďky TOUR DE VEPŘÍKOV . Účast se opět velmi vydařila. Celkem se vyjížďky zúčastnilo 107 dospělých a 47 dětí. Nadšení cyklisti se sjížděli již od brzkého rána. Zastoupeny byly snad všechny věkové kategorie. Kolem 10 hodiny se všichni registrovaní shromáždili na start a byl slavnostně odstartován cyklo výlet okolím Vepříkova. První trasa byla trochu náročnější a celkem se ušláplo asi 22 km. Mezitím se pořadatelé na hasičském areálu postarali o děti. Ty si mohly vyzkoušet jízdu zručnosti, závodily na čas a nakonec každý obdržel malou sladkost na posílení. Po návratu na nadšence čekal párek a samozřejmě koláček, který obdržel každý registrovaný zdarma. A jede se na druhou trasu. Tentokrát i s dětmi o celkové délce cca 18 km. Všichni se navrátili v pořádku a jen co sesedli z kola, stáli frontu na opékanou kýtu, která opět neměla chybu! Dalším lákadlem pro účastníky byla tombola. Každý registrovaný dostal své číslo a pokud měl štěstí, byl vylosován a mohl vyhrát zajímavé ceny jako třeba vestu s logem CK Vepříkov, láhev vína a další drobnosti od štědrých sponzorů. Těm patří velké dík! Díky ale také patří všem pořadatelům, zúčastněným, zkrátka všem, kdo přiložili ruku k dílu! Akce se vydařila a domů jsme se rozcházeli až k půlnoci. Těšíme se na další ročník projížďky Vepříkovem! 5. ročník se uskuteční opět 5.7. 2013.

SOBOTA 7.7. 2012  ODPOLEDNE S MISTROVSKÝM POHÁREM A HITRÁDIEM VYSOČINA

Jen co Vepříkov sesedl z kola, chystal se na další akci. Tentokrát za ni vděčíme mladému muži, Jirkovi Piskačovi. Ten na nic nečekal a při první příležitosti zaregistroval naší vesničku v soutěži o autogramiádu pardubických hokejistů. A měl obrovské štěstí! V sobotu 7. července tedy opravdu přijel vítězný pohár mistra extraligy v ledním hokeji společně s Pardubickým hokejistou Tomášem Zohornou, rodákem z Chotěboře, do Vepříkova. Obecní úřad a Místní akční skupina Královská stezka akci ještě 100% podpořili a přizvali Promoteam Hitrádia Vysočina, který se postaral o kompletní program celé akce. Od jedné hodiny se na hřišti pohybovalo na sto fanoušků HC ČSOB POJIŠŤOVNA PARDUBICE a další stovka návštěvníků programu. Děti si vyzkoušely malování na obličej, ale pozadu nazůstali také dospělí. Za chvíli to na hřišti vypadalo jako na rozkvetlé louce. Na tvářích se objevovali motýlci, kytičky a tak dále. Milan Řezníček zabavil děti na plný úvazek. Samé tanečky a soutěže. Nevynechal ale i rodiče. Za každou soutěž děti obdržely sladkost a dospělí si vyhráli něco ostřejšího. Tomáš Zohorna nestačil podepisovat kartičky s věnováním a kolem poháru bylo stále rušno. Každý se toužil vyfotit s mistrovským pohárem a s hokejistou. Kolem 16 hodiny se útočník klubu rozloučil a vyrazil na cestu domů. Promoteam ale zůstal asi do 18 hodiny a nadále bavil Vepříkov. Celou akci vepříkovští zakončili kolem 2 hodiny ranní, kdy se spokojeně, ač trochu unaveni rozešli domů. Opět je nutné vypíchnout do popředí celé akce OÚ a MAS Královská stezka za zastřešení akce, hasiče za perfektní zázemí a nesmíme zapomenout na hostinského Míru, který přispěl nemalou trochou - podávala se opět kýta a kdo měl chuť pošmákl si i na kuřecím steaku na grilu. A tak skončil další náročný víkend ve Vepříkově. Všem za přípravu, průběh a účast patří dík.  

SOBOTA 1.9. 2012  ROZLOUČENÍ S PRÁZDNINAMI 

V sobotu 1. září od 13 hodin se ve Vepříkově konalo, jako každý rok Rozloučení s prázdninami. Naplánováno bylo, že se rozloučení uskuteční na hasičském areálu, ale protože pršelo a bylo chladno, byli jsme nuceni tuto akci přesunout do sálu v hospodě. Celkem se sešlo 35 dětí, se svými rodiči. Připravené byly různé stanoviště s různými soutěžemi a dovednostmi, kde za splnění úkolů čekala na každého sladká odměna. nakonec si zasoutěžili i dospělí. Odpoledne se vydařilo i když venku je venku a to ovlivnilo jak účast, tak i disciplíny, některé se v sále dělat nedají. Alespoň na závěr se počasí umoudřilo a všichni si mohly opéct buřty. Prázdniny skončily a teď už děti čeká jenom škola. Všem za účast a přípravu odpoledne patří poděkování.

SOBOTA 1.9. 2012  LETNÍ FILMOVÉ PROMÍTÁNÍ

Tentýž den v sobotu 1. září 2012 od půl deváté večer bylo, za podpory Obecního úřadu Vepříkov a MAS Královská stezka, naplánováno letní kino s filmem Indiana Jones a Království křišťálové lebky. Stejně jako rozloučení s prázdninami, muselo být i letní kino pro chladné a deštivé počasí přesunuto na sál místní hospody. To samozřejmě ovlivnilo účast a na film se přišlo podívat asi 35 diváků. Doufám, že příští rok bude hezky, aby se promítání mohlo uskutečnit venku.  

SOBIOTA 8.9. 2012  TURNAJ V MALÉ KOPANÉ

V sobotu 8. září hasiči ve Vepříkově uspořádali 11. ročník turnaje v malé kopané. Za krásného slunečného podzimního dne, na hřišti s umělým povrchem. Od 8 hodin probíhala prezentace a od 9 hodin se šlo na to. Turnaje se z 8 přihlášených družstev, zúčastnilo pouze 5 týmů. Místo rozdělení do dvou skupin, se rozhodlo, že se bude hrát každý s každým. Po odehrání všech zápasů, se sečetly výsledky a o půl třetí proběhlo vyhlášení výsledků. Vítězem turnaje se stalo družstvo Dynamo Chotěboř, na druhém místě se umístil Kapr team. Třetí místo obsadil domácí tým s názvem Jarošov. Čtvrtý skončil celek, který přijel z největší dálky SK Dubina Pardubice a pátý skončil loňský vítěz z Raňkova. První tři obdrželi pohár a všichni hodnotné ceny. Nejlepším střelcem se stal Tomáš Eis z Dynama a nejlepší brankář byl p. Blažek z SK Dubina. Pokud se uskuteční příští rok 12. ročník turnaje, tak doufáme ve větší počet družstev. Chtěl bych poděkovat za bezproblémový průběh turnaje rozhodčím p. Dobrému a p. Sobotkovi a také všem hráčům. Dále patří dík všem za přípravu a obsluhu turnaje.

Celkové výsledky: 1. Dynamo Chotěboř 2. Kapr team 3. Jarošov 4. SK Dubina Pardubice  5. Raňkov  

Nejlepší střelec: Tomáš Eis - Dynamo Chotěboř

Nejlepší brankář: Blažek - SK Dubina Pardubice

SOBOTA 22.9. 2012  POSVÍCENSKÝ TRAKAŘ

Sbor dobrovolných hasičů ve Vepříkově uspořádal v sobotu 22. září 2. ročník soutěže Posvícenský trakař pro ženy a muže. V kategorii mužů byl zátěží na trakaři sud s padesáti litry piva. Ženy vezly prázdný sud a děti soutěžily s trakařem bez zátěže a na kratší trati. V kategorii mužů a žen byla bonifikace. Od dosaženého času se odečetl počet sekund odpovídající polovině věku soutěžícího. Trať pro muže a ženy byla stejná. Určitě všem dala zabrat druhá polovina tratě, která byla do kopce. Zde se projevila fyzická výdrž závodníků v Posvícenském trakaři. V kategorii mužů zvítězil Martin Holub a odnesl si hlavní výhru sud piva, na druhém místě byl Zdeněk Krpálek a třetí skončil Michal Pleskač. Úctyhodný výkon předvedl dvaašedesátiletý Jaroslav Stehno. Mezi ženami zvítězila Blanka Štěpánková před Markétou Krumlovou a třetí místo obsadila Pavlína Vavřičková. V dětské soutěži vybojoval první místo Jan Piskač, druhý byl Daniel Šrámek a třetí místo získala Anna Průšová. Soutěž a vyhlašování výsledků vtipně moderoval Zdeněk Špitálník. Pořadatelům naštěstí vyšlo počasí, protože ještě půlhodiny před soutěží pršelo. Posvícenský trakař ve Vepříkově si získal oblibu a určitě příští rok se bude konat potřetí ve své historii.                          autor: Jaroslav Benák

Celkové pořadí II. ročníku Posvícenského trakaře - Muži

Pořadí Jméno a Příjmení Věk a odpočet Dosažený čas Výsledný čas
  1.   Martin Holub   36 ( 18 )   32,70 s   14,70 s
  2.   Zdeněk Krpálek   30 ( 15 )   33,24 s   18,24 s
  3.   Michal Pleskač   40 ( 20 )   39,80 s   19,80 s
  4.   Zdeněk Špitálník   50 ( 25 )   45,15 s   20,15 s
  5.   Jan Fuxa   23 ( 11,5 )   32,00 s   20,50 s
  6.   Jiří Piskač   39 ( 19,5 )   41,27 s   21,77 s
  7.   Martin Čech   24 ( 12 )   38,40 s   26,40 s
  8.   Jaroslav Adamec   18 ( 9 )   38,70 s   29,70 s
  9.   Martin Košťálek   25 ( 12,5 )   43,50 s   31,00 s
 10.   Jaroslav Stehno   62 ( 31 )  1:20,00 s   49,00 s

 Celkové pořadí II. ročníku Posvícenského trakaře - Ženy

Pořadí Jméno a Příjmení Věk a odpočet Dosažený čas Výsledný čas
  1.   Blanka Štěpánková   34 ( 17 )   43,39 s   26,39 s
  2.   Markéta Krumlová   21 ( 10,5 )   41,00 s   30,50 s
  3.   Pavlína Vavřičková   25 ( 12,5 )   47,20 s   34,70 s

 Celkové pořadí II. ročníku Posvícenského trakaře - Děti

Pořadí Jméno a Příjmení Výsledný čas
  1.   Jan Piskač   17,30 s 
  2.   Daniel Šrámek   19,00 s
  3.   Anna Průšová   21,10 s
  4.   Daniel Holub   23,60 s
  5.   Jakub Doležal   24,00 s
  6.   Bára Štěpánková   30,50 s
  7.   David Holub   1:08,00 s

 

SOBOTA 27.10. 2012  LAMPIONOVÝ PRŮVOD

Lampionový průvod se nekonal, pro špatné počasí. Během dne pršelo a odpoledne se ochladilo a sněžilo.   

SOBOTA 10.11. 2012  VEPŘÍKOVSKÝ MARIÁŠ

V sobotu 10. listopadu se ve Vepříkově v kulturním domě uskutečnil podzimní turnaj v mariáši. Jarní turnaj se uskutečnil v sobotu 24. března. Výsledky obou turnajů určily vítěze třináctého ročníku Vepříkovského mariáše. Na začátku turnaje hráči mariáše uctili minutou ticha Františka Uhlíře z Přibyslavi, který nedávno zemřel ve věku 78 let. Pro účastníky turnaje byla před zahájením prvního kola připravena ke konzumaci tradiční polévka prdelačka. Někteří si dokonce polévku odvezli ve sklenici domů. Po rozlosování šedesáti čtyř přihlášených karbaníků začal turnaj v 920 prvním kolem. Turnaj se hrál na čtyři kola, po druhém kole byla delší přestávka, aby se účastníci posílili výborným gulášem a načerpali sil do dalšího karetního zápolení. Ceny pro účastníky byly většinou masového původu, na předání čekala vepřová kýta, porce vepřového masa, jitrničky, jelita, klobásy a tlačenka nebo brambory a obilí. Vítězem  podzimního turnaje se stal František Pleskač, na druhém místě se umístil Zdeněk Koreček a třetí skončil Josef Holas. Celkovým vítězem 13. ročníku Vepříkovského mariáše se stal Zdeněk Koreček, druhé místo obsadil Vladimír Zadražil a třetí skončil Josef Prokop. Děkuji všem, kteří se podíleli na třináctém ročníku a také sponzorům. Chci tímto pozvat mariášníky na 14. ročník Vepříkovského mariáše, který začne jarním turnajem v sobotu 23. března 2013.                                                                                  Jaroslav Benák

Mariáš kolo

Mariáš celkem

 Dne 16. listopadu oslavil významné životní jubileum  60  narozeniny náš dlouholetý člen pan Jiří Průša.

Vše nejlepší a hlavně hodně zdraví přejí Hasiči Vepříkov.

SOBOTA 1.12. 2012  MIKULÁŠSKÁ VESELICE

Jak už je ve Vepříkově tradicí i letos se místním kulturním domem proháněli čerti a samozřejmě anděl i mikuláš. Tentokrát se tak stalo v sobotu 1. prosince. Od 13 hodin se na sále scházela jedna slečna za druhou a nechyběli ani odvážní kluci. Nakonec se účast pohybovala kolem 30ti dětí. Tančilo se, zpívalo a samozřejmě také soutěžilo. Když se děti nejlépe bavily, vtrhli do sálu čerti. Naštěstí byli velmi hodní a děti odvážné. Za básničku dostaly bohatou nadílku od anděla a mikuláše. Nakonec se všichni rozešli domů až v podvečer. Tak zas za rok na viděnou. 

PÁTEK a SOBOTA 7. a 8.12. 2012  DIVADELNÍ PŘEDSTAVENÍ VE VEPŘÍKOVĚ

Letošní začátek zimy ovládl ve Vepříkově ochotnický spolek JenTak Havlíčkova Borová. Tentokrát nás navštívili hned dvakrát. První přestavení, v pátek 7. prosince, bylo opět na motivy Cimrmanovy hry Vražda v salonním coupé a neslo název Vražda v tunelu. Od posledního představení se návštěvnost udržela na vysoké úrovni a nakonec se vyšplhala až na 65 diváků. Musím uznat, že herci opět nezklamali. Velmi vtipné představení podtrhli svým podáním. Vepříkovští a okolní návštěvníci odcházeli velmi spokojeni a další představení by jen uvítali. Hned další den, v sobotu 8. prosince se tentokrát na sále sešli mladší diváci. JenTak je totiž pozval na pohádku Třetí sudba na motivy pohádky od H. Ch. Andersena Slavík. Pohádka ale opravdu nebyla jen pro děti, zúčastnili se i rodiče, prarodiče a tak dále. Tentokrát nám účast trochu klesla, přesto se na sále bavila pěkná hrstka účastníků. Nicméně zájem o herce ze spolku JenTak stále trvá a tak se budeme těšit na jejich další návštěvu. Doufám, že najdeme termín již při jarním počasí.

NEDĚLE 23.12. 2012  VÁNOČNÍ ZPÍVÁNÍ U KAPLIČKY

Jak již bývá tradicí i letošní předvánoční čas ve Vepříkově zpestřilo zpívání u nasvícené kapličky v podání malých občánků. Děti pilně nacvičovaly již měsíc dopředu, aby vše 23. prosince vyšlo na jedničku. A tak se také stalo. Jediným nepřejícím bylo počasí. Bohužel, ani letos na vánoční atmosféře nepřidalo. Celé představení propršelo. Nicméně to neodlákalo pěkný počet diváků (asi 50), kteří se nechali pohostit voňavým punčem a křupavou vánočkou. Chviličku po páté hodině večerní se po celé vsi rozezněly koledy. Děti měly připravené pásmo vánočních písní a básní. Letos celý program obohatily flétny a na konci zazněly také kytary. Po vystoupení, se děti také zahřály teplým čajem, všichni si popřáli krásné svátky a mnoho zdraví v novém roce. Poté se již nad Vepříkovem opravdu nesla vánoční vůně, plná očekávání a radosti těch nejmenších. 

PÁTEK 28.12. 2012  ZÁJEZD NA HOKEJ DO PARDUBIC

V pátek 28. prosince se už potřetí konal zájezd na hokejové utkání, ale tentokrát do Pardubic na utkání HC ČSOB POJIŠŤOVNA PARDUBICE - HC VERVA LITVÍNOV. Od 13 hodin se 50 účastníků pomalu scházelo v místní hospodě, odkud se po 15 hodině startovalo. Řidič už je také tradiční, p. Báča a tak cesta proběhla naprosto v pořádku. Diváků na hokeji bylo přes 9 tisíc a tak atmosféra byla parádní. Zápas se až na pár vyjímek líbil, protože Pardubice vyhráli 4:2 . Hokej utekl jako voda a zbívala už jen cesta domů. Z Pardubic je to mnohem blíž domů než z Prahy a tak jsma se museli stavit v Heřmanově Městci na mezipřistání v restauraci Bílí Beránek. Po doplnění tekutin a jídla jsme se kolem půlnoci vrátili domů. Nezbívá, než všem účastníkům poděkovat za výborný zájezd a někdy možná. 

PONDĚLÍ 31.12. 2012  SILVESTR

A je to tu. Rok 2012 je u konce. Co jiného nám zbývá, než se s ním, jak se patří, řádně rozloučit. Ve Vepříkově to vzali za správný konec. Okolo 18 hodiny se v sále kulturního domu začali scházet lidé nejen z Vepříkova, ale i z blízkého okolí. Nakonec se na sále bavilo asi 80 hostů. Do půlnoci času dost a tak si všichni užívali posledního dne tohoto roku. Podporou jim k tomu bylo dobré vínko, pivečko, chutné jídlo a samozřejmě také muzika Tančilo se, zpívalo připíjelo na zdraví po celou noc. Po odpočítání posledních vteřin, bouchalo na sále jedno šampaňské za druhým. Poté bylo na sále plno. Všichni si přáli hlavně zdraví a pevné nervy do roku 2013. A samozřejmě vše završil již tradiční ohňostroj, který byl letos opravdu krásný. Nebyl by to Vepříkov, aby se zde neoslavovalo do brzkých ronních hodin. Kolem čtvrté hodiny ranní se ze sálu vypotáceli poslední kamarádi. Tak uvidíme, zda tento rok přinese více radosti, štěstí, zdraví a spokojenosti do naší vesničky.  

VŠE NEJLEPŠÍ A HODNĚ ZDRÁVÍ VŠEM V ROCE 2013 PŘEJÍ HASIČI VEPŘÍKOV